maandag, 03 juli 2006

Recept van de week

Velouté Doria

40 gram boter
40 gram bloem
1 liter runderbouillon
1 komkommer
50 gram rijst
2 eidooiers
1 dl slagroom
zout, peper

Maak van boter en bloem een blanke roux. Leng deze aan met de bouillon,
zodat er een gladde soep ontstaat. Bewaar 6 cm van de komkommer voor het garnituur.
Kook de rijst gaar. Schil de komkommmer, haal er de pitjes uit en snij de komkommer in blokjes.
Stoof deze in wat boter gaar en voeg ze bij de soep. Laat deze een tijdje zachtjes koken.
Passeer ze door een zeef. Snij de rest van de komkommer in mooie stukjes,
stoof ook deze in wat boter en gebruik ze als garnituur.
Maak van eidooiers en room een liaison en voeg deze, van het vuur, af bij de soep.
Geef als garnituur wat komkommerstukjes in de borden en een lepeltje rijst.

LIAISON:
Mengsel van eierdooiers, room of melk.
Een liaison wordt gebruikt voor het binden van soepen en sauzen
en als vulling voor quiches en sommige zoete taarten.

22:07 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.