zondag, 18 juni 2006

Recept van de week

Rabarbertaart

350gr schoongemaakte in kleine stukjes gesneden rabarber
60gr boter
160 gr suiker
1 ei
zout
1 zakje vanillesuiker
250gr bloem
2 theelepels bakpoeder
2dl melk
Kaneel

Kook de stukjes rabarber in een pan met weinig water tot ze zacht zijn.
Roer de boter zacht met 130gr suiker.
Klop het ei met zout en vanillesuiker erdoor totdat alles schuimig is.
Vermeng de gezeefde bloem met het bakpoeder. Roer afwisselend bloem en wat melk
door het boter-eier mengsel tot er een dik vloeibaar beslag ontstaat.
Beboter een springvorm van 22cm doorsnede en schep er het beslag in.
Leg de stukjes rabarber erop.
Plaats de vorm in het midden van de tot 220°C voorverwarmde oven en
bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.
Vermeng het restje van de suiker met wat kaneel en garneer de taart hiermee.
De taart kan warm of koud geserveerd worden.

16:03 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.