zondag, 28 mei 2006

Recept van de week

Hondstongrolletjes met asperges en roomvinaigrette

4 personen:
8 hondstongrolletjes
12 asperges
sap van 1/2 citroen
1/2 glas witte wijn
peper en zout
8 eetlepels lichte room
2 eetlepels citroensap
1 koffielepel gehakte peterselie
1 tomaat

Pel de tomaten, haal ze uit en snij ze in dobbelsteentjes.
Laat de asperges in een brede kookpan met kokend gezouten water en
een scheutje citroensap gaar worden (zonder deksel, 10 min.).
Schep de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
Leg op elke tongfilet (op het breedste uiteinde van de kant met het vel) 3 stukjes asperges.
Snij de asperges af op gelijke hoogte met de tongfilet (de aspergepunten houdt u apart
voor de versiering). Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde.
Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen,
behouden ze hun vorm tijdens het koken.
Schik de tongrolletjes in een brede kookpan en overgiet ze met 1/2 glas droge witte wijn
en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout.
Zet het deksel op de pan en laat de tongrolletjes heel zachtjes garen (8 min.).
Zet de pan weg op een koele plaats tot de afwerking.
Bereid dan de vinaigrette: meng de room zachtjes met het citroensap
en de fijngehakte peterselie, met een vork.
Zet de pan met de tongrolletjes op een zacht vuur en warm ze terug op.
Schik op elk bord 2 tongrolletjes. Garneer met de aspergepunten.
Lepel wat saus op het bord en strooi er enkele dobbelsteentjes tomaat in.
Heerlijk met puree of kroketjes.

17:35 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

asperge Tof, een gerecht mer met asperges. Wist je dat Niedersachsen, de Duitse deelstaat waar ik woon, het grootste aspergecentrum van Duitsland is? Smaakt toch altijd, niet? Jammer dat het zo een arbeidsintensieve teelt is, waardoor asperges duur zijn...
hartelijke groeten

Gepost door: Sebastian | maandag, 05 juni 2006

De commentaren zijn gesloten.