zondag, 14 mei 2006

Recept van de week

Kalkoen met curry en broccoli

500gr kalkoenborstfilet
4 grote gedroogde abrikozen
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
peper en zout
2 eetlepels kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
1/4 liter bouillon
450gr broccoli
250gr tagliatelli
nootmuskaat
2 eetlepels room
2 eetlepels boter

De abrikozen in een weinig water weken, de kalkoenborst in grove stukken snijden,
de uien en de knoflook pellen en fijnhakken.
Het vlees in een braadpan in 3 eetlepels olie aan alle kanten goed aanbraden, gedurende 6 minuten.
Het vlees uit de pan nemen, 1 eetlepel olie bij de olie in de pan doen,
hierin heel kort de uien en de knoflook smoren.
Vervolgens daar het vlees bij roeren en al omscheppend er peper, zout, kerriepoeder
en citroensap doorroeren. Vervolgens de bouillon er bij gieten en met het deksel op de pan,
op een zacht vuur gedurende 45 minuten laat smoren.
Intussen de broccoli in roosjes snijden en een half uur na aanvang van de braadtijd
smoren in een weinig water.
De tagliatelli in gezouten water beetgaar koken en afgieten.
De boter door de gare broccoli scheppen en op smaak brengen met wat nootmuskaat.
De gewelde abrikozen in reepjes snijden en door het vlees mengen.
De saus van vlees binden met room.
De tagliatelli, de broccoli en de kalkoen serveren op voorverwarmde platte borden.

20:15 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.