woensdag, 10 mei 2006

Recept van de week

Meloen met mousse van Ardeense ham

15 cl gevogeltebouillon (half blokje)
3 gelatine blaadjes
250 gram Ardense ham
2 meloenen
peper
20 cl room

Laat de gelatineblaadjes 15 minuten weken in een kommetje koud water.
Bereid de bouillon met een half blokje. Los de goed uitgelekte gelatine op
in de helft van de hete bouillon.
Snijd de ham grof en vermeng hem dan met de rest van de bouillon.
Voeg er beetje bij beetje de opgeloste gelatine aan toe.
Doe de room erbij en meng goed zodat er een glad mengsel ontstaat.
Kruid met peper en breng indien nodig verder op smaak.
Giet dit mengsel in een terrine en laat 24 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de meloenen in schijfjes en schik ze waaiervormig op de borden.
Met behulp van 2 lepels vormt u ovale bolletjes mousse die u in het midden van de borden legt.
Versier met een paar roze peperbessen en geef er toastjes bij.

08:11 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

In de kijker Proficiat Martine! Je blog staat vandaag in de kijker op de homepagina van de Skynet Blogs.

Hartelijk gefeliciteerd vanwege het hele Skynet Blogs team :-)

Gepost door: Skynet | woensdag, 10 mei 2006

*** proficiat met je vermelding op de startpagina van de blogs
nog een aangename woensdag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | woensdag, 10 mei 2006

Ook van mij een dikke proficiat met je vermelding op de kijker pagina van skynet
nog een fijne dag verder

Gepost door: ekellop | woensdag, 10 mei 2006

De commentaren zijn gesloten.