maandag, 01 mei 2006

Recept van de week

Apperitiefhapje: Spaanse tortilla

4 grote aardappelen in dunne plakjes gesneden
5 eieren
1 deciliter olijfolie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 tl paprikapoeder
zout en versgemalen peper
1 rode paprika in snippers
1 courgette in snippers
1 aubergine in snippers

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelen,
paprika,courgette en aubergine in 15-20 minuten gaar.
Klop in een kom de eieren tot een egaal mengsel en schep het aardappelmengsel hier door.
Breng op smaak met de kruiden.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en schep het aardappel/eimengsel hierin.
Laat op een laag vuur gedurende 10 minuten zachtjes bakken.
Keer de omelet om (gebruik hiervoor een bord) en laat de tortilla nog gedurende 5 minuten bakken.
Laten afkoelen en op kamertemperatuur in kleine stukjes serveren.

10:32 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.