zondag, 09 april 2006

Recept van de week

Lamsfilet op exotische wijze

4 personen:
4 lamfilets
1 koffielepel kerriepoeder
2 teentjes knoflook
1 dl witte wijn
1dl vloeibare honing
3 sinaasappels
1 ui
1dl sojasaus
2 kopjes rijst
peper en zout

Verdun de honing met 2 dl warm water. Voeg er de sojasaus en de geplette teentjes knoflook bij.
Leg de lamsfilets in een ovenschotel en overgiet ze met deze marinade.
Dek af en laat een hele nacht in de koelkast rusten.
Laat de lamsfilets uitlekken, dep ze droog en laat ze snel bruinen in een grote pan met 50 g gesmolten boter.
Doe er 1,5 dl marinade bij en laat een 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Voeg er nog een beetje marinade bij als de saus te vlug indikt.
Laat intussen de fijngesnipperde ui fruiten in een steelpan met 25 g boter.
Zodra de ui glazig is, strooit u er kerrie op en mengt u alles.
Voeg er de rijst bij en meng goed. Doe er dan 4 kopjes water bij.
Kruid met zout en laat 20 min. sudderen op een zeer zacht vuurtje.
Pers een sinaasappel en schil de twee andere tot aan het vruchtvlees.
Snij in partjes.
Als de lamskoteletjes gaar zijn, neemt u ze uit de pan en houdt u ze warm.
Ontvet de vleesjus en voeg er het sinaasappelsap bij. Laat een minuut sudderen.
Dien de filets op met de saus en de sinaasappelpartjes.
Geef er de rijst met kerrie bij.
Voeg als laatste de sojasaus toe.

19:53 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.