zondag, 02 april 2006

Recept van de week

Macaronischotel uit Toscane

500gr korte macaroni
100gr lichtgerookte ham
1 bosje jonge uitjes
50gr boter
50gr bloem
6dl melk
1 theelepel mosterd
230 gram gemalen kaas
peper en zout

Kook de macaroni beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet.
Roer een blonde roux met boter en bloem en leng aan met de melk.
Laat het op een zacht vuur indikken, ondertussen goed blijven roeren.
Van het vuur af, de mosterd en drie vierden van de gemalen kaas door de saus roeren
en kruiden naar smaak. Snij de ham in reepjes. Maak de uitjes schoon en snipper ze fijn.
Doe de macaroni met de ham en de uitjes in een diepe ovenschotel en overgiet het geheel met de kaassaus.
Strooi de rest van de gemalen kaas erover en zet de schotel 20 à 25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!

18:16 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.