woensdag, 22 maart 2006

Recept van de week

Een receptje speciaal voor Jeannine, de mama van een collegaatje.

TiraMonChou Cake

3 blaadjes gelatine
2 pakjes MonChou van 100 gram
75 gram basterdsuiker
125 ml slagroom
1 dl koffielikeur
2 dl hete sterke koffie
1 pak lange vingers
1 eetlepel cacaopoeder

Vet een cakevorm in met olie.
Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
Klop de MonChou met een mixer los en voeg de suiker toe.
Sla in een andere kom de slagroom stijf. Knijp de gelatine uit en los deze op
in de helft van de hete koffie. Roer hier de koffielikeur door.
Meng dit door de MonChou en spatel er vervolgens de slagroom door.
Doop de lange vingers in de rest van de koffie en leg een laag in de cakevorm.
Verdeel er 1/3 van het MonChoumengsel over. Herhaal dit nog twee keer.
Plaats de cake tenminsten 3 u in de koelkast.
Haal de cake uit de vorm en bestrooi met cacaopoeder.

08:39 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

TIRA MONCHOU CAKE Hallo , Martine
Hier wachte ik al lang op. Ik ga het zeker deze week nog maken .Ik weet van Els dat het héééééééél lekker is .
daarom wil ik je danken voor het recept Jeannine

Gepost door: Jeannine | vrijdag, 24 maart 2006

Nog steeds in blijde verwachting... Hey Martine,
Ma kan nergens die tira monchou vinden. Waar koop jij die? Ik wacht nog steeds met veel ongeduld om proefkonijn te mogen spelen :-)

Gepost door: Els | zondag, 09 april 2006

De commentaren zijn gesloten.