woensdag, 08 februari 2006

Recept van de week

Appelstrudel

3 appelen
50 gr rozijntjes
kaneel
1 pak diepvries bladerdeeg
1 klontje boter
30 gr kandijsuiker
1 eierdooier
1 scheutje olie

Rol het deeg uit tot een zeer dunne lap van 25 x 60 cm.
Schil de appelen, verwijder klokhuis en pitten en snij ze in blokjes.
Fruit de appelblokjes aan in de boter, bestuif met kaneel, suiker en
roer er de rozijntjes door. Laat het mengsel afkoelen.
Schik het vervolgens op de deegflap en rol die zodanig op
dat tot in het middenvulling en deeg zit.
Leg de strudel met de vouw naar onderen op een ingeboterd bakblik en laat een halfuur bakken
op 180 graden C.in een voorverwarmde oven.
Bereid een papje met een eierdooier, de olie en wat suiker en
strijk dat over het deeg. Laat nog een 7-tal minuten kleuren en serveer warm op.
Lekker met vanille-ijs.

08:53 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.