zondag, 29 januari 2006

Recept van de week

Linzensoep met bacon

200 gr rode linzen
1 1/2 liter kippenbouillon
3 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 middelgrote ui
450 gr aardappelen
2 eetlepels citroensap
200 gr bacon (niet te dun gesneden)
peper en zout

Spoel de linzen onder koud water. Breng ze aan de kook in de bouillon,
met de fijngesnipperde ui, de geperste knolook, de tomaten en de helft van de bacon.
Kruid met peper en een weinig zout. Dek af en laat 40 minuten zacht koken.
Voeg er de gechilde aardappelen, in stukjes, bij.
Laat nog een kwartier koken, of tot alle groenten goed gaar zijn.
Mix de soep en breng op smaak met citroensap.
Bak de rest van de bacon knapperig in een pan met antikleeflaag, zonder vetstof.
Leg de plakjes als garnituur in de soep.

12:11 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.