zondag, 25 december 2005

Recept van de week

Bizonsteak met pepersaus

8o ml room
tuinkers
8 soeplepels water
mosterd
1 klontje boter
4 soeplepels grove peper
4 soeplepels whisky
4 bizonsteaks

Bestrijk de steaks met de mosterd en rol ze in de grof gemalen peper.
Bak het vlees naar believen bleu, rosé, à point of bien cuit
in een pan met de gesmolten boter. Schraap de bakrestjes bijeen en blus de pan met het water en de whisky.
Voeg er de rest van de peper bij alsook de room.
Laat de saus op een stevig vuur snel inkoken tot ze mooi gebonden is.
Dien onmiddellijk op met tuinkers en superdikke frieten.

Geef de saus er apart bij.

10:13 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wat een leuk recept dat wil ik wel een keertje maken maar waar kan je die bizonsteaks kopen???

Gepost door: Simone Bakker | donderdag, 08 februari 2007

Hallo Simone,

Bizonsteaks kan je kopen bij GB of Carrefour. Ze zijn er spijtig genoeg niet het hele jaar verkrijgbaar. Rond de kerst periode zijn ze er zeker te vinden.

Bedankt voor de reactie

Gepost door: Martine | donderdag, 08 februari 2007

De commentaren zijn gesloten.