woensdag, 30 november 2005

Voetgangerstunnel Antwerpen, Sint-Jansvliet

Voetgangerstunnel, Sint-Jansvliet, Antwerpen: een monument dat de moeite waard is om eens te gaan bekijken.

De voetgangerstunnel in Antwerpen is zeker een bezoekje waard.
Ze verbindt Antwerpen linkeroever (Frederik Van Eedenplein) met de Sint-Jansvliet op de rechteroever (vlakbij de Hoogstraat en op een boogscheut van de Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwetoren).

De tunnel werd in de jaren dertig van vorige eeuw (van 1931 tot 1933) gebouwd n is 572 lang.
De tunnel werd als monument beschermd in 1997 (ook de twee toegangsgebouwen en de technische uitrusting - denk daarbij aan de houten roltrap).

Officieel heet de tunnel "Sint-Anna-tunnel", maar iedereen noemt hem nog steeds de "voetgangerstunnel".

 

Commentaren

Hi,
Ben je uit Antwerpen?
Ik zoek informatie over Sint-Jansvliet. Ik weet dat het vroeger een binnenhaven was en nu een plaats voor basketspelers. Heb je meer informatie?

Dank je op voorhand!

Gepost door: Anne-Véronique | zondag, 10 februari 2008

ROPARUN Op 11 mei 2008 zullen de lopers van de ROPARUN die in Parijs vertrokken zijn en doorlopen naar Rotterdam door de voetgangerstunnel passeren rond 01 uur 's nachts.De 6 Belgische ploegen lopen voor projecten van kom op tegen kanker en er is ook een team LOTGENOTEN VLAANDEREN, dat bestaat uit ex kankerpatienten , waar ook PHARA deel van uitmaakt.Wie gaat hen toejuichen op 11 MEI ???? Allemaal welkom !

Gepost door: gerda lindekens | dinsdag, 29 april 2008

Proficiat voor de fantastische inspanning met de roparun. We hebben het geluk gehad jullie ploeg in Zele te kunnen aanmoedigen en hopen volgend jaar een gezonde ploeg opnieuw aan de start te kunnen hebben.

Gepost door: anna de beule | woensdag, 14 mei 2008

voetgangers tunnel antwerpen is de voetgangers tunnel antwerpen sint janss vliet dag en nacht open en de uren dit hangt niet uit dank bin voor baat

Gepost door: dictus | maandag, 19 mei 2008

graag had ik geweten of de voetgangers tunnel sintjansvliet dag en nacht open is ik zie er geen uren staan wanneer open of sluitings uren

Gepost door: dictus | maandag, 19 mei 2008

Op zoek Hallo,

Ik ben op zoek naar informatie over St. Jansvliet. Ik beschik al over enige informatie betreft de voetgangerstunnel, ik zag ook foto's van een basketbalveldje? Heeft u msschien nog wat meer informatie voor mij?

Gepost door: Timo schapendonk | dinsdag, 02 september 2008

Dank zij de lift durf ik nu met de fiets naar Linkeroever fietsen, want de roltrap nemen met de fiets is niets voor mij.
Zo geraakte ik op een dag probleemloos op de linkeroever, maar terug had ik pech. Er waren onderhoudswerken aan de lift. Het zweet stond in mijn handen, want nu moest ik toch die roltrap gebruiken. Een lieve man heeft me dan rustig uitgelegd hoe ik mijn fiets erop moet plaatsen.
Om dit niet meer te hoeven meemaken, zou ik graag op de site vernemen wanneer er werken worden uitgevoerd. Ik hoop dat dit mogelijk is.
Mijn beste dank, Denise Van Noten.

Gepost door: Van Noten Denise | zaterdag, 20 juni 2009

zijn er ook nog geschiedenis foto's van de voetgangerstunnel want ben er al 4 jaar naar opzoek

Gepost door: dobberke | maandag, 11 januari 2010

@dobberke
Kijk hier eens...

http://tinyurl.com/yfmqzb9

Gepost door: Martine | maandag, 11 januari 2010

De commentaren zijn gesloten.