zondag, 20 november 2005

Recept van de week

Maïssoep

300 gr diepgevroren maïs
1 rode ui
2 teentjes look
1/2 l melk
1/4 l room
4 eetlepels boter
1 flinke lepel maïszetmeel
1 bosje peterselie
2 groene Spaanse pepertjes
olie
zout

Laat de maïskorrels ontdooien.
Fruit de fijngesnipperde ui en de gepelde knoflookteentjes glazig
in de helft van de boter. Doe ze bij de ontdooide maïskorrels in een kom,
voeg er het maïszetmeel en 1/4 l water aan toe en mix.
Verhit in een vrij diepe pan de rest van de boter. Doe er de maïspuree bij en verwarm.
Giet er vervolgens in een straaltje de melk bij. Breng weer, al roerend, aan de kook.
Dek de pan af en laat de soep een 20 tal minuten koken op een zacht vuur.
Roer ze af en toe om.
Strijk de pepertjes lichtjes in met olie. Leg ze op een bakplaat onder de hete ovengrill,
tot de schil bijna zwartgeblakerd is. Reken zo'n 4 tot 8 minuten.
Keer ze tussenin een keer om. Laat de pepertjes een beetje afkoelen,
verwijder de schel en breek de steeltjes eraf. Snij de pepertjes in de lengte middendoor
en schraap de zaadlijsten en zaadjes eruit. Snipper het vruchtvlees fijn.
Zeef de soep door een middelfijne zeef. Giet er de room bij en voeg er
de fijngesneden pepertjes aan toe.
Mocht de soep te dik zijn, voeg er dan nog wat melk aan toe.
Breng de soep langzaam weer aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen.
Hak de gespoelde peterselie fijn en schep de soep in voorverwarmde borden.
Garneer elke portie rijkelijk met peterselie.

09:22 Gepost door M@rtine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.