maandag, 14 november 2005

Recept van de week

Speculaas

Ingredi�nten:
400 gram bloem
2� theelepels bakpoeder
1� theelepel speculaaskruiden
1 theelepel zout
200 gram boter
250 gram bruine basterdsuiker
3 � 4 eetlepels water

Bereiding:
Bloem zeven en mengen met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout.
Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen.
Kneed een soepel deegje en laat dat vervolgens een nacht staan.
Zo trekt de geur van de kruiden in het deeg.
Wie een speculaasplank heeft kan die met meel bestuiven en er stukjes deeg indrukken.
Anders deeg uitrollen en koekjes snijden.
De koekjes op een beboterd bakblik leggen.
Vervolgens in een matig warme oven(160 graden) bruin en gaar bakken in ongeveer 20-25 minuten.

21:25 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.