zondag, 06 november 2005

Recept van de week

Konijn met trappistenbier

1 konijn
20gr vetstof
6 klontjes suiker
2 grote uien
laurier, tijm
1 kruidnagel
1 lepel azijn
2 flesjes trappistenbier
4 lepels koffiemelk
peper en zout
1/2 tas water

Laat de vetstof smelten en laat er de stukken konijn langs alle zijden
goed in aankorsten.
Kruid goed met peper en zout.
Leg de uien op het vlees, voeg laurier, tijm en de kruidnagel toe.
Overgiet alles met het bier, het water en de azijn.
Leg de klontjes suiker er bovenop. Laat zachtjes stoven tot het konijn gaar is.
Neem het konijn uit de pan en houd warm.
Steek de saus door, samen met de lever van het konijn.
Voeg de koffiemelk toe en breng op smaak. Giet de saus over het konijn.
Opdienen met appelmoes en kruimige aardappelen.

13:03 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

konijn heel lekker ga het nog dikwijls maken

Gepost door: nora | zaterdag, 22 september 2007

De commentaren zijn gesloten.