maandag, 31 oktober 2005

Recept van de week

Crème Karamel

0,5 liter melk
150 gram suiker
zakje vanillesuiker
2 eieren
2 eierdooiers

Zet water op het vuur met de suiker erin en laat de suiker karameliseren.
Verdeel de suiker over 6 stenen vormpjes.
Verhit de melk een tiental minuutjes met het zakje vanillesuiker
op een zacht vuurtje en laat net niet koken.
Klop de 2 eierdooiers en de 2 volledige eieren op
en voeg er de afgekoelde melk aan toe.
Meng alles goed en verdeel het bovenop de suiker.
Plaats de potjes au-bain-marie in de oven aan 150°C gedurende 35 minuten.
Laat ze daarna in de koelkast afkoelen.
Net voor het opdienen zet je de onderkant van de potjes even in heet water.
Draai de potjes dan om over een bord, de crème karamel valt op het bord.

13:19 Gepost door M@rtine | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

haha Dank voor de tip... Nu zal ik mijn vrouw eens lastig vallen: ik lust ook zo een caramel

Gepost door: Sebastian | maandag, 31 oktober 2005

De commentaren zijn gesloten.