zondag, 02 oktober 2005

Recept van de week

Kalfsvlees met geuze

4 kalfskoteletten
1 tak witte selder
0.5 prei
1.5 wortel
1 flesje geuze
75 gr boter
1 dl room
schaaltje tuinkers

De kalfskoteletten in de boter krokant bruin bakken en kruiden.
De selder in fijne julienne snijden, net zoals de prei en de wortel.
De groenten bij het vlees voegen en zachtjes laten meestoven.
Het vlees ui de pan uithalen en warm houden.
De groenten nog even laten stoven.
De pan deglaceren met de geuze, wat bouillon of water en laten inkoken.
De room erbij doen en terug laten inkoken tot de gewenste dikte.
Afwerken met stukjes zachte boter zodat de saus een mooie glans krijgt.
Geef er aardappelnootjes bij.

09:07 Gepost door M@rtine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.