zondag, 18 september 2005

Recept van de week

Tongfilets "Veronique"

1/4 l droge witte wijn
1/4 l slagroom
peper, zout
12 tongfilets
trosje witte druiven
scheutje witte porto
wat bloem om te binden
klontje boter
4 halve maantjes van bladerdeeg

Breng de witte wijn, de slagroom peper en zout aan de kook.
Pocheer hierin de opgerolde tongfilets gedurende 5 minuten.
Uit het kookvocht halen en warm houden. Witte druiven pellen en per persoon een vijftal opzij houden.
Deze in twee snijden en ontpitten.
Het kookvocht lichtjes binden met wat bloem en de rest van de druiven toevoegen. Terug aan de kook brengen en laten inkoken.
De saus door een fijne zeef wrijven en afwerken met een klontje boter en een scheutje witte porto.
De tongfilets (3 per persoon) op een warm bord schikken en versieren met de halve gepelde druiven.
De saus over de vis serveren en versieren met het halfmaantje van bladerdeeg en enkele gekookte aardappelen.

09:29 Gepost door M@rtine | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hoe kan ik het beste druiven pellen. Kun je ze eerst blanceren zoals met het pellen van tomaten

Gepost door: Riet Schuit | vrijdag, 13 maart 2009

Ik snij lichtjes met een scherp mes in de pel van de druif en pel ze dan met de hand.

Gepost door: Martine | vrijdag, 13 maart 2009

De commentaren zijn gesloten.