maandag, 18 juli 2005

Recept van de week

Rodenbach-uiensoep

8 middelgrote uien
2 teentjes look
50 g boter
0,5 l bouillon (blokjes of vleesextrakt)
1 lepel bloem
peper - zout
2 flesjes Rodenbach (33 cl.)

Doe de 50 g boter in een kookpot en laat de boter lichtjes bruinen.
De grofgesneden uien en look toevoegen en goud bruin laten bakken.
Strooi dan de bloem over de uien en laat nog een paar minuten sudderen.
Giet vervolgens de vleesbouillon en de 2 flesjes Rodenbach in de kom en laat alles gedurende 5 minuten koken.
Breng op smaak met peper en zout.

Voor de smulpapen kan men nog een sneetje brood met geraspte kaas laten bruinen onder de grill en laten zwemmen op de Rodenbach-uiensoep.

14:33 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.