zaterdag, 19 maart 2005

Recept van de week

Gegratineerde scampi in witte wijn

0,50 blokje visbouillon
1 wortel
fijngehakte bieslook
2 soeplepels cognac
1 dl slagroom
Snuifje cayennepeper
1 sjalot
2 soeplepels olie
1 eierdooier
1 koffielepel paprika
1 prei
peper en zout
500 gram diepgevroren scampistaarten
1 dl witte wijn

Leg de scampi in een zeef en laat een uur ontdooien op kamertemperatuur.
Pel de scampi. Laat de schalen op een hoog vuur bakken in een kleine pan met 1 soeplepel olie.
Draai na 3 minuten het vuur lager en voeg er de in schijven gesneden prei, wortel en ui bij. Laat 2 minuten fruiten op een zacht vuur.
Bestrooi met paprika en een mespuntje cayennepeper. Meng goed en overgiet met de cognac, de witte wijn en 1 dl warm water. Voeg eveneens het halve, verkruimelde blokje visbouillon toe.
Laat het geheel 10 minuutjes sudderen op een zacht vuur.
Doe de bereiding in een zeef en druk goed op de groenten. De bouillon zet u terug op het vuur.
Voeg er de room bij, kruid naar smaak en laat nog 3 à 4 minuten pruttelen.
Intussen bakt u de scampi snel in een grote pan met 1 soeplepel olie. Verdeel ze daarna in 4 individuele ovenschoteltjes.
Neem de saus van het vuur en voeg er het eigeel bij. Meng goed en giet de saus vervolgens over de scampi.
Zet de schoteltjes nog enkele minuten onder de grill voor een mooie kleur. Bestrooi met gehakt bieslook en dien onmiddellijk op.

Geef er knapperig brood bij.

21:58 Gepost door M@rtine in Recepten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

scampi zeer omslachtig,getuigt van onkundig in de keuken

Gepost door: jean | vrijdag, 09 november 2007

scampi sorry Jean , helemaal niet mee eens , overheerlijk
recept en bereid op de wijze van de grote chefs
geloof me , ik kan het weten

Gepost door: tompouce | zondag, 25 november 2007

De commentaren zijn gesloten.